Ако није Лазић онда си ти мајсторе

ПИРОТ – Премијер Србије Ивица Дачић изјавио је данас да довођење у везу његовог бившег шефа кабинета Бранка Лазаревића са одбеглим нарко босом Дарком Шарићем представља кампању усмерену против Владе Србије и њега.

Дачић је нагласио да не дозвољава да било ко компромитује његово име и да медијски написи против Лазаревића немају везе са његовим бившим шефом кабинета, већ са њим.
„То је покушај да неко каже – не могу ови више да воде владу. Видите како су компромитовани“, рекао је Дачић новинарима у Пироту, коментаришући писање медија.

На питање ко води кампању против владе, премијер је кратко одговорио: „Има их разних“.
„Покушава се рећи да је мој шеф кабинета сарађивао са Шарићем. Прво, никада није утврђено да је Лазаревић упознао Шарића. Шта је улога полиције и безбедосних служби – да ме информишу и да ми укажу на могуће проблеме. Никада ме нико није информисао да постоје било какви проблеми“, рекао је Дачић.

Премијер је нагласио да нико није јачи од државе и подсетио да је пре неколико недеља тражио да му се доставе информације о сваком ко је сарађивао са Шарићем, а да су му полиција, безбедносне службе и Војна безбедносна агенција одговориле да нема ничега.
Дачић је упитао зашто се сада неке ствари од пре две-три године „поново враћају у оптицај, осим уколико нису усмерене против владе“.“Зашто се то поново помиње, нарочито уочи избора новог директора полиције“, упитао је премијер.

Дачић је додао да је разговарао са првим потпредседником владе Александром Вучићем о том случају и да су закључили да је потребно утврдити све чињенице.
„Уосталом, ако је то тако, зашто до сада нису нешто предузели, ко им је бранио и ко је кога штитио“, рекао је Дачић и поновио да је у питању камапања која има за циљ да се када год се отворе неке друге радње, старе ствари актуелизују, како би се бацила сенка на оно што Влада Србије ради.

Дачић је истако да влада до сада није направила ниједну грешку.Он је нагласио да у новинским написима није прочитао ништа ново и да његов бивши шеф кабинета није могао да ода службену тајну, јер није био у поседу такве тајне.Дачић је нагласио да до сада никада никога није бранио, па ни себе, и да је његова имовина остала иста ко и пре 15 година. Премијер је закључио да је спреман да своју имовину упореди са имовином својих колега.

 

Танјуг  / Србија данас

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s